Sociala medier

När jag startade Andersson Film & Media och träffade mina första kunder märkte jag att många inte insåg alla möjligheter de hade framför sig. För varför ska en filmproduktion bara göra sitt jobb på hemsidan när den kan användas i så oändligt många fler kanaler? 

Nästan alla filmproduktioner jag gör idag sprids i sociala medier på ett eller annat sätt så det faller naturligt att även erbjuda hjälp med spridning och publicering. Tankesätt och arbetsprocess skiljer sig inte mycket åt. Både filmen och kanalen den visas i har en uttalad målgrupp som vi som avsändare vill engagera på något sätt. Oftast är det för att stärka varumärket, sprida kunskap om ett ämne och i slutändan skapa tillväxt. 

För mig blir det också extra roligt att se hur mycket produktionerna faktiskt engagerar och berör. Att utbilda mig till social media manager var därför ett lätt beslut att ta.

Vill du veta mer om hur jag arbetar kan du fortsätta scrolla ner på sidan och besöka bloggen där du får följa med mig bakom kulisserna. 

 

Är du nyfiken på hur vi kan samarbeta för att stärka ditt varumärke så hör av dig! 

vad gör en social media manager?

Så vad kan jag bidra med som social media manager? Jo, jag hjälper ditt företag ta fram en strategi så att ni gemensamt kan arbeta på ett effektivt och smidigt sätt med era sociala kanaler. Med min hjälp kommer ni aldrig mer ha idétorka eller tappa fokus från målet!

Jag tycker det är otroligt roligt att få sätta tänderna i sociala kanaler och analysera vad som gått bra och vad man kan göra för att bli ännu bättre. Min bakgrund som medieproducent har gett mig utmärkta kommunikationsverktyg för de sammanhang där social selling fungerar klart bättre än ren och skär marknadsföring. 

Skulle det vara så att du också behöver hjälp med att ta hand om och kommunicera med dina följare så vet jag en medieproducent som gärna plockar fram sin utomordentliga servicekänsla och kameraväska ; )

 
 

vad innebär en strategi för sociala medier?

Det finns många fördelar med att arbetar utifrån en strategi. Det första som kanske talar till den som driver företag är att man sparar tid och tid är som känt pengar. Med en väl utformad strategi vet alla vart man är på väg, vilket mål man vill uppnå och hur man tänkt att man ska nå dit. På det viset kan man göra rätt från början och undvika tveksamheter.

Det andra är att man kan planera sitt innehåll långt i förväg. Det betyder att man kapar udden av stressen som kommer när man känner att man inte hunnit posta ett inlägg på flera dagar. Inlägg skapade i all hast och med stress i kroppen blir oftast inte så bra. Det kan spreta åt fel håll, man kan råka utrycka sig klumpigt och få kritiska kommentarer tillbaka. Planerar du inläggen i lugn och ro utan press på att vara kreativ så har du större chans att få ett bra resultat!

Den tredje fördelen är att det är så mycket lättare att hålla en röd tråd och samtidigt variera sitt innehåll så att det talar till hela målgruppen. Snöar du in dig på ett ämne, produkt eller tjänst är risken stor att du tröttar ut dina följare som är mer intresserade av företagets andra sidor.

 

Fördelarna är som sagt många och beroende på hur ditt företag ser ut så kan du ha andra utmaningar att ta itu med. Behöver du ett bollplank eller hjälp med ditt strategiarbete så misströsta inte. Det finns hjälp att få! Det är för det mesta också väldigt roligt! 

 

starta upp en youtubekanal i företaget

Går du i tankarna att starta en YouTubekanal till företaget eller vill du hitta ett sätt att arbeta kontinuerligt med video i andra kanaler? Jag kan hjälpa dig att välja och köpa in rätt utrustning och skapa ett arbetsflöde som fungerar för dig. 

Känner du dig tveksam till att köpa in egen utrustning men vill ändå prova på så hyr jag ut exempelvis lampor, stativ och mikrofoner.

 

Kurser och workshops

 

Utöver att jag själv hoppar in som konsult och arbetar som social media manager så håller jag även kurser och workshop för dig som helst vill göra saker själv. Här nedan följer en lista på kurser och workshops jag erbjuder. Många av dem dyker ibland upp som öppna tillfällen eftersom jag samarbetar med exempelvis Nyföretagarcentrum och andra aktörer. 

Är du nyfiken så håll utkik i mina sociala kanaler eller här på bloggen!

Strategi för sociala medier

Målet med den här workshopen är att du ska ha en färdig strategi att arbeta med när du är färdig. Vi börjar med att sätta upp mål och avslutar med att planera innehållet för åtminstone ett helt kvartal(!) Vi gör också en djupdykning i bland annat målgrupper, tonalitet och kanalval. 

produktion för sociala medier

Vill du göra egna filmer och skapa grymt bra innehåll till dina sociala kanaler så är det här workshopen för dig! Här får du testa dig fram och se vilken teknik, vilka appar och program som fungerar bäst för dig. Du får också träna på att känna dig trygg framför kameran.

storytelling i sociala medier

Den här workshopen kombinerar både storytelling och produktion. Här arbetar vi fram inlägg och filmer som engagerar dina följare samtidigt som du hittar ditt uttryckssätt som matchar ditt varumärke. Det är en fördel om du tidigare använt sociala medier inom företaget eller gått någon av ovanstående workshops.

grundkurs i redigeringsprogrammet adobe premier

Kursen hålls i samarbete med Mediateknik i Skövde. Observera att det är en fördel om du har vissa grundkunskaper i Adobe-programmen för att delta i kursen. Hör av dig om du har frågor om kursen.

Kurstillfällen

Just nu har jag tyvärr inga öppna tillfällen tillgängliga men hör av dig till mig för mer information och håll utkik på bloggen och i mina sociala kanaler.

 

Vill du istället ha en skräddarsydd lösning så fixar vi det!

Feedback på workshops

"Jag har fått en bättre förståelse på vad man kan tänka på för att börja med sociala medier och hjälpmedel att komma igång med"

Workshopdeltagare Strategi för Sociala Medier

Februari 2020

"Väldigt bra flöde i presentationen. Du lyssnade bra och gav många bra konkreta exempel. Utvecklande också att vi fick jobba med sakerna direkt"

Workshopdeltagare Strategi för Sociala Medier

Februari 2020

Vad tar du med dig härifrån idag?

"Att tänka igenom inläggen. Viktigt att ha fokus på målgruppen. Vara medveten om det man gör och lägger ut. Varför och till vem vänder jag mig."

Workshopdeltagare Strategi för Sociala Medier

Februari 2020

1 / 1

Please reload

säg hej!

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!