• Annika Andersson

Projektledning och produktion av webbkurs

Jag har som sagt svårt att hålla mig ifrån roliga uppdrag och det här är ett av dem. Under sammanlagt en månad plockade vi innehållet från en två dagars utbildning i retorik och förvandlade det till den grymmaste webbkursen i retorik.Sedan 2017 då jag första gången träffade Jonna så har vi hunnit göra en hel del kul tillsammans och den här gången fick jag frågan om jag inte kunde hjälpa till att göra om en hel kurs till en digital webbkurs.


Vi utgick från en kurs Jonna hållt i flera år men på plats här i Skövde. Så innehållet var redan färdigt och det som behövde göras var att få in både Jonna och innehållet online. Vi hade inga ambitioner att bygga en egen plattform så jag samlade ihop ett gäng olika förslag och till sist landade vi med Kajabi.Kajabi var otroligt lätt att jobba med, fungerade ungefär som YouTube. Kajabi är en av de dyrare plattformarna för webbkurser men man får verkligen vad man betalar för. Otroligt smidigt och flexibelt att arbeta med.Jonna är grymt kul att jobba med och är av förklarliga skäl väldigt duktig och van att stå både på scen och framför kameran. Inspelningarna gick därför som en dans! Ljudinspelningarna gjorde vi på Jonnas kontor och övriga inspelningar i studio och i ett mötesrum. Efter inspelningarna satte jag mig med redigering av alla 53(!) avsnittÄr du nyfiken på kursen kan du besöka Retorikverkstaden och vill du veta mer om hur jag arbetade med Kajabi och hela digitaliseringen av kursen så hör av dig så berättar jag mer.