• Annika Andersson

#bakomkameran - inspelning av film om skogsbad

Vissa inspelningsdagar är ju bara helt enkelt mer härliga än andra. Älskar att vara ute i skogen, vandra och koka kaffe över öppen eld så därför var jag inte sen att tacka ja till ett erbjudande om att filma en film och skogsbad.Skogen är otroligt tacksam att filma så vi har nu kanske lite väl mycket material men å andra sidan så är det ett material som vi kan fortsätta arbeta med längre fram också.


Den första filmen jag redigerade👇 blev ett skogsbad. Så filmen drar åt slow TV-känslan och ger tittaren en chans att dra ner på tempot och se detaljerna. Man ska bli lugn av filmen istället för att bli intresserad av att "köpa mer". Vi vill att man ska bli sugen på att gå ut i skogen och testa och vill man fördjupa sig och få guidning så vet man att man kan kontakta Naima på Gydja Consulting för att få en djupare upplevelse av sitt skogsbad.


Filmen är ett digitalt skogsbad och tanken med den är att man ska använda filmen när man behöver ta en paus på kontoret, på bussen, mitt i natten eller var och när man råkar befinna sig. Är du uppe i varv och tittar på filmen kan du först känna dig stressad av tempot eftersom din aktivitetsnivå inte motsvarar filmens tempo. Försök använda filmen som ett verktyg för att börja andas medvetet och lugnare.


Vill du veta mer om skogsbad så kan du läsa Naimas blogginlägg om just skogsbad.