• Annika Andersson

Filmar du mycket själv men använder inte materialet?

Filmar du mycket själv? Sparar du dina klipp på hög utan att veta vad du ska göra med dem? Sånt händer oftare än vi tror och ibland har vi bra material utan att veta vad man kan göra med det. Ett tips är att göra korta annonser av dem. Lägg på en text, animera om du kan och en logga och vips så har du skapat något som är användbart!


Materialet till Jonna Nybergs webserie med retoriska tips var från början en inspelning som MetroJobb gjorde och tanken var att det skulle bli en film med tips inför en arbetsintervju. Av olika skäl blev materialet aldrig redigerat. När Jonna och jag tittade på materialet tillsammans så bestämde vi oss för att göra fler korta filmer av materialet istället för en lång.


Det var en utmaning att forma materialet men det var också väldigt roligt när vi väl fick ihop de olika delarna. Jag använde text och animering för att göra det hela lite roligare.

Alla delar i serien hittar du på Retorikverkstadens YouTubekanal. Jonna träffar du på Retorikverkstaden.se.

#redigering #kundcase