• Annika Andersson

Viktigt att tänka på när du ska göra reklamfilm för sociala medierSugen på en reklamfilm för sociala medier? Här kommer några saker som är viktigt och bra att fundera över!

Det första du behöver ha klart är vad det är du vill sälja och vilken målgrupp du vill vända dig till. Olika målgrupper tar till sig information på olika sätt och reagerar på bilder, former och färger på olika sätt. Det är svårt att få bra resultat av en kampanj som till större delen enbart når de som inte är intresserade av det du vill sälja.

Det andra är att se till att man visar det som är intressant för kunden att se. Du kanske är väldigt stolt över din personal eller maskinpark men det enda kunden är intresserad av är att se hur produkten eller tjänsten skulle kunna lösa ett problem som kunden har.

Och för det tredje och sista, se till att hålla det kort! Slösa inte med potentiella kunders tid! Var kort och effektiv för du har inte många sekunder på dig.

Det kan kännas lite fånigt att fundera över så "enkla" saker men det är egentligen det absolut viktigaste att ha färdigt innan man ens börjar. Har man väl gjort det här så är det nästan garanterat att man får ett bra resultat!

#film #socialamedier #marknadsföring #tips