• Annika Andersson

Varför använda film i marknadsföring?Dala Nougats presentationsfilm av Andersson Film & Media AB

Idag tänkte jag prata lite om varför man ska använda film i sin marknadsföring -på hemsidan och i sociala medier.

En hemsida är som ett litet skyltfönster på nätet. Vi kan gå in på hemsidan och få information och fakta om din produkt eller din tjänst. Det vi saknar däremot är att vi aldrig får den personliga kontakten som vi får i ett fysiskt möte. Vi får aldrig se och höra dig berätta om din tjänst eller produkt.

Med en film så kan du möta dina kunder online. En film förstärker ditt och ditt företags trovärdighet genom att du visar upp din kompetens, din erfarenhet och dina resultat. Det är också enkelt att visa hur din produkt fungerar och man får en bättre känsla för storlek, material och funktion.

Film i sociala medier

I sociala medier scrollar vi rätt snabbt igenom flödet men rörlig bild är extra bra på att lyckas fånga tittarens uppmärksamhet eftersom det rör sig, ögat får något att följa efter. I sociala medier har man kort tid på sig att leverera sitt budskap och det är viktigt att det blir rätt från början.

Fakta

93% av sveriges befolkning använder internet nästan dagligen -vad gör vi ute på nätet då? 95% letar fakta och 85% kollar filmer på Youtube. (soi2016.se)

Så det är stor chans att just dina kunder vill träffa dig på nätet!

Skriv en kommentar eller hör av dig om du vill prata mer marknadsföring med film!

#marknadsföring #film #socialamedier