Andersson film & media

Välkommen!

Andersson Film & Media AB är ett produktionsbolag med hjärtat i Skövde. Startades 2017 och drivs av Annika Andersson.

Bolaget producerar rörlig media främst för webb och sociala medier.

Hej!

Här på hemsidan har jag samlat filmer jag producerat och uppdrag jag arbetat med. I grunden är jag är medieproducent, fotograf och redigerare och jag har alltid varit intresserad av att berätta med rörliga bilder. Idag driver jag eget produktionsbolag och producerar alla möjliga slags filmer från idé till färdig produktion. Förutom filmproduktionen arbetar jag också med strategiskt kommunikation i sociala medier. Som social media manager arbetar jag med att ta fram innehåll och strategier till sociala kanaler. 

Kika gärna runt här på hemsidan och har du några frågor, idéer eller tankar du vill bolla så hör av dig!

Annika Andersson

VD, Andersson Film & Media AB

Det är fantastiskt enkelt och roligt att jobba med Annika och jag vill ge henne mina varmaste rekommendationer.

-Malin Emilsson, Kraft & Balans

andersson film & media

säg hej!

FILM FÖR FÖRETAG

Hos mig finns det inga begränsningar till en specifik produktionstyp. Jag arbetar alltid utifrån målgrupp och behov. Så om du vill ha en kort annons, reklamfilm, informationsfilm eller en hel föreläsning inspelad så gör vi det. Jag filmar instruktionsfilmer, intervjuer och 

företagspresentationer och har full förståelse för att man vill använda film i många olika sammanhang och med olika syften. Så oavsett om ditt syfte är att informera om din verksamhet, rekrytera eller sälja tjänster och produkter så anpassas produktionen helt och hållet efter ditt behov.

 
 

Anlita fotograf och redigerare till ditt filmprojekt

Förutom att jag ofta producerar färdiga filmer från början till slut så arbetar jag också exempelvis som bara fotograf och filmare i vissa projekt. Så om du filmar själv men behöver hjälp med redigeringen och att skriva undertexter så finns jag här. Jag hjälper givetvis till med alla andra delar som också rör filmproduktion. Det kan vara ljussättning, färgkorrigering, inköp av kamera och annan utrustning. Vill du istället hyra utrustning för inspelning och göra resten själv så går det också bra!

 

Lång eller kort film?

Den rekommenderade längden på en film varierar beroende på målgrupp, syfte och kanalval. Jag arbetar både långt och kort och många gånger beställer mina kunder flera varianter av filmen.

 

Filmar vi en presentation av företaget eller gör en employer branding film för rekrytering kan vi också skapa annonser utifrån det filmade materialet. Gör man korta annonser kan man också göra en videobakgrund till hemsidan.

 

Det finns oändligt med möjligheter - vill du veta dina möjligheter så hör av dig!

Vad kostar en film?

Här brukar jag ställa motfrågan "Vad kostar en bil?" men skämt å sido. Vad en film kostar beror på många olika faktorer. Filmens längd, antal inspelningsplatser, utrustning (om du exempelvis vill använda drönare) men också var filmen ska användas spelar stor roll för vad filmen kostar. Det behöver dock inte kosta flera hundra tusen för det.

Jag har möjlighet att anpassa din film helt och hållet efter din budget. Behöver du något litet och prisvärt så ordnar vi det. Vill du slå på stora trumman och satsa stort så har jag möjlighet att samla ihop ett större produktionsteam som sköter allt hela vägen. Vill du veta vad din film skulle kunna kosta så fyll i min mall för prisförfrågan så hör jag av mig så snart jag kan. 

Men jag kan ju inte prata pris och sedan bara säga att det beror på så här kommer en lista på de vanligaste filmerna och vart i budget de vanligtvis landar. 

Informationsfilm eller presentationsfilm 3-5 min

Med upp till två inspelningsplatser och flera medverkande, ca 1-1,5 dagars inspelning landar vanligtvis någonstans runt ca 40 till 80 000 kr.  Innehåller ofta undertexter, speakerröst, intro och outro med logotyp, sluttext med logotyp och webbadress.

Informationsfilm eller presentationsfilm 1-3 min

En inspelningsplats, ett inspelningstillfälle och upp till två medverkande brukar landa på mellan ca 20 till 40 000 kr. Innehåller ofta undertexter, speakerröst, intro och outro med logotyp, sluttext med logotyp och webbadress.

Intervjuer och reportage

Används vid event eller när man vill lyfta exempelvis ett samarbete eller projekt. Här finns det väldigt många alternativ men de allra enklaste och snabbaste varianterna med kort intervju, undertexter och logotyp plus några klippbilder brukar börja på 10 000 kr och uppåt. Då brukar man hinna med upp till 3 olika intervjuer på samma event.

 

Annons för sociala medier

Även här finns det otroligt många alternativ att välja mellan men vet man vad man vill ha och har förberett det mesta själv så kan man ha två till tre annonser färdiga för strax över 6 000 kr.

Redigering av annons från tidigare inspelat material

Den här varianten av annons brukar vara baserad på en längre film men man kan också använda stockvideos och då tillkommer oftast en kostnad för videolicenserna. Priset brukar landa på mellan 3 till 6 000 kr per annons.

Bugetjusteringar

Som jag tidigare skrev så anpassar jag alla filmer efter budget. Jag förstår att pengar och pris är något man behöver hålla ögonen på som företagare men jag vet också att en film kan vara en otroligt bra investering och ger ofta mycket bättre resultat än bara text eller bara en stillbild.

Har du en tight budget så kan jag många gånger hjälpa dig ändå. Hör av dig så löser vi det så att du kan få bra material till ett pris som passar dig!

 
 

Skapa en strategi för dina sociala medier

Har du idétorka eller ett spretigt och oregelbundet innehåll på dina sociala kanaler? 

Vill du ta dina sociala medier till nästa nivå?

 

Hjälpen är inte långt borta! Jag hjälper dig att komma på banan. Tillsammans skapar vi en skräddarsydd strategi för dina sociala kanaler som du kan luta dig mot.

Med mina metoder kommer du aldrig känna att du saknar idéer, verktyg eller kunskap nog att driva dina sociala kanaler på ett hållbart och tryggt sätt.

Hör av dig så berättar jag mer!

 
 

Kurser och workshops

Till dig som är en "gör-det-självare" så håller jag kurser och workshops i hur man filmar och redigerar filmer med sin mobil. Jag håller även kurser och workshops i bland annat storytelling, idégenerering och hur man skapar en strategi för sina sociala kanaler.

Läs mer under sociala medier

Är du intresserad av en kurs eller workshop hör av dig till mig om nästa kurstillfälle. 

övriga uppdrag

Eftersom jag är en kreativ själ så har jag svårt att hålla mig ifrån roliga projekt som kanske inte alltid faller in under filmproduktion eller sociala medier. Jag har därför även projektlett och skapat en webbkurs på plattformen kajabi.com åt en kund. Är du nyfiken på kursen och hur det gick till så kan du läsa mer om projektet här.

Som nybliven företagare var jag också väldigt aktiv inom olika nätverk och på en nätverksfrukost träffade jag en person som jag idag räknar som en av mina bästa vänner. Tillsammans har vi skapat ett annorlunda nätverk och en plattform där vi som driver företag kan stötta och peppa varandra. Vi kommer inom kort att lansera konceptet så håll utkik här om du driver företag!

 
  • Facebook
  • YouTube
  • Linkedin
  • Instagram - Vit Circle

Om Andersson Film & Media AB

Andersson Film & Media är ett produktionsbolag med bas i Skövde som hjälper drivna entreprenörer och företagare att skapa professionell video och content till hemsidor och sociala kanaler. 

Kika gärna runt här på hemsidan och har du några frågor, idéer eller tankar du vill bolla så hör av dig!

Annika Andersson

Medieproducent, Andersson Film & Media AB

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Linkedin

© 2020 Andersson Film & Media AB

Made with ❤️ in Skövde