bakom kameran

Hej!

Här hittar du info om mig och vad som händer bakom kameran på Andersson Film & Media. Letar du efter något speciellt - hojta till!

Om du behöver hjälp med att skapa rörligt material till din hemsida eller dina sociala kanaler kan du fylla i en prisförfrågan eller maila mig på kontakt@filmochmedia.se så hjälper jag dig att komma igång!

Annika Andersson

Medieproducent, fotograf & redigerare

Andersson Film & Media AB

0500-27 10 27

kontakt@filmochmedia.se

INSTAGRAM

@filmochmedia

  • Facebook
  • YouTube
  • Linkedin
  • Instagram - Vit Circle
 

mitt varför

Mitt huvudfokus har alltid varit berättandet. Att hjälpa andra att berätta sin historia och visa upp det som de brinner för. Jag älskar att arbeta med människor och ljus i mina produktioner. Människor för att det är i mötet mellan människor som magi kan uppstå och ljuset för att det är det som skapar stämning och låter oss se det som finns runtomkring oss.

I dagens samhälle blir vi ständigt bombade av information som inte når ända fram. Därför lägger jag stor vikt vid vad och vem filmen kommunicerar med. Det är inte heller alltid sagt att de mest påkostade produktionerna är de som ger önskat resultat. Därför hjälper jag till med produktioner i alla storlekar och former och när mina egna resurser inte räcker till samarbetar jag med andra copywriters, grafiker, ljudproducenter, fotografer, redigerare och marknadsförare.

Jag hjälper gärna till om du har några funderingar och kika gärna runt här på hemsidan för att se vad jag gjort och hur jag arbetar.

bakgrund

Jag har alltid varit väldigt intresserad av film och rörliga bilder. Minns när jag som liten satt fastklistrad framför TVn när de visade ett "behind the scenes"-avsnitt av tv-serien Indiana Jones Junior. Det var otroligt spännande att få se hur fotografen och regissören och alla skådespelare arbetade ihop. 

Mitt intresse fick mig att söka mig till kursen Rörlig Bild A på gymnasiet och på den vägen är det. Idag har jag en Kandidatexamen i Medieproduktion med inriktning Rörlig Bild och driver ett eget produktionsbolag sedan 2017. Före det arbetade jag som inhouse medieproducent på Högskolan Dalarna och på SVT Nyheter (Dalarna och Gävleborg) som bildproducent, fotograf och redigerare. 

Kort efter att jag startat företaget insåg jag att många också behöver hjälp med att använda de filmer jag hjälp till att producera. Man har ingen nytta av filmen om den bara ligger och skräpar på hemsidan. Så därför är jag nu även utbildad Social Media Manager och hjälper företag att ta fram strategier för sina sociala kanaler.

Idag trivs jag otroligt bra med att hjälpa andra att kommunicera med film och sociala medier. Är du nyfiken på att samarbeta så hör gärna av dig! Jag älskar nya idéer och hjälper gärna till om jag kan!

 

sagt om mig

“Du är grym att jobba med och tack än en gång för att du har varit en del av produktionen.”

Stephan Wilson, VD Idéstorm AB

"Väldigt bra presentation och bollplank under hela kvällen. Du lyssnade bra och gav många bra konkreta exempel."

Workshopdeltagare "Strategi för Sociala Medier"

"Annika har en förmåga att få mig trygg framför kameran. Hon fångar kärnan i budskapet och hjälper mig att formulera det kort och koncist med målgruppen i fokus. Hon är dessutom en fena på att fånga detaljer och skapa en helhet med ton och känsla. Mina kunder har gett mig mycket positiv feedback på det jobb vi gjort. Det är fantastiskt enkelt och roligt att jobba med Annika och jag vill ge mina varmaste rekommendationer."

Malin Emilsson, MCC Coach på Kraft & Balans

”Samarbetet med Andersson Film & Media AB har flutit på väldigt bra. Annika är en skicklig och lyhörd filmkreatör som levererar snyggt rörligt kommunikationsmaterial – som vi i vår tur kan använda att stärka vårt varumärke.”

Cecilia Fransson, kommunikatör ASSAR Industrial Innovation Arena,

1 / 2

Please reload

  • Facebook
  • YouTube
  • Linkedin
  • Instagram

© 2020 Andersson Film & Media AB